آفاقآمارها و پژوهش‌هاپایان‌نامه‌ها و مقالات

کتاب زیست نخبگان در ایران

«زیست نخبگان علمی و کارآفرینان بین‌المللی در ایران- بررسی چالش‌ها و ارائه‌ی راهکارها» نهمین کتاب از سلسله پژوهش‌های انجمن دیاران است که به عنوان سند پشتیبان برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان بین‌المللی مورد استفاده قرار گرفت.

جایگاه ایران در جذب نخبگان در جهان کجاست؟ آیا از ظرفیت‌های اکوسیستم فناوری و نوآوری کشور برای جذب نخبگان غیرایرانی استفاده شده است؟ چه شاخص‌هایی و بر اساس چه مؤلفه‌هایی به رتبه‌بندی کشورها در سطح جهان در حوزه جذب نخبگان می‌پردازند؟ برنامه‌های سایر کشورها در این حوزه چیست؟ امتیازات اعطایی به نخبگان خارجی از چه جنسی و دولت میزبان متقابلا چه انتظاراتی دارد؟ موانع جذب نخبگان غیرایرانی به کشور چیست و چه راهکاری برای رفع آن وجود دارد؟ و…


برای یافتن پاسخ این سؤالات و بنا بر ضرورت پرداختن به موضوع مهم ظرفیت‌های ایران در امر جذب نخبگان غیرایرانی، در کتاب «زیست نخبگان علمی و کارآفرینان بین‌المللی در ایران- بررسی چالش‌ها و ارائه راهکارها» سعی شده تا با بررسی شاخص‌های مورد استفاده در سطح جهان برای سنجش توانمندی کشورها در جذب نخبگان و برنامه‌های ویژه کشورها، در راستای تسهیل و بهبود زیرساخت‌های مهاجرت این افراد به ایران، پیشنهادهای سیاستی ارائه شود.

سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان در مقدمه‌ی این کتاب نوشته است:
نکته حائز اهمیت این است که ا گر تاکنون ارتقای اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور منحصرا متکی بر تلاش‌های مدیران همین حوزه بوده است، کسب موفقیت در جذب نخبگان علمی و کارآفرینان بین‌المللی مستلزم تغییر رویکردهای حاکمیتی در حوزه سیاست‌های مهاجرتی و سیاست‌های بازار کار است. این تغییر رویکرد، جهت اجرایی شدن نیاز به همگرایی سیاست‌گذاران و مدیران حوزه‌های مختلف امنیتی، اقتصادی و اجتماعی دارد تا به صورت یکپارچه و منسجم برنامه‌ای را در جهت جذب نخبگان علمی و کارآفرینان بین‌المللی طراحی و اجرا نمایند و افتخار دیگری را برای ایران اسلامی به ثبت برسانند.

کتاب حاضر که با همکاری انجمن «دیاران» تألیف شده، پژوهش منسجمی با هدف تبیین ابعاد مختلف مسئله و ارائه راه‌کارهای اجرایی در این حوزه است و به عنوان سند پشتیبان برای سامانه اعطای تسهیلات اقامتی به نخبگان غیرایرانی ارائه می‌شود. این سامانه با همکاری مرکز تعاملات بین‌المللی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت کشوربه متخصصان علمی و کارآفرینان بین‌المللی که متقاضی فعالیت در اکوسیستم علمی و فناوری ایران هستند، تسهیلات ویژه حمایتی اعطا می‌کند. امیدوارم این تسهیلات که به‌عنوان نخستین گام رسمی در مسیر بهره‌برداری از ظرفیت‌های نیروی انسانی بین‌المللی در این اکوسیستم است، با همراهی و همدلی برادرانم در سایر دستگاه‌های اجرایی به ثمرات ارزشمندی در افق برنامه چشم‌انداز بیست ساله توسعه کشور در سال ۱۴۰۴ منجر شود.»

برای دریافت کتاب کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا